DUURZAAM OF TE DUUR?

Duurzaam, eigenlijk een woord waar ik zo langzamerhand wel een beetje jeuk van begin te krijgen. Je kunt de krant niet meer openslaan, geen tv meer kijken en laat staan social media betreden zonder het woord meerdere malen tegen te komen.

Duurzaam, eigenlijk een woord waar ik zo langzamerhand wel een beetje jeuk van begin te krijgen. Je kunt de krant niet meer openslaan, geen tv meer kijken en laat staan social media betreden zonder het woord meerdere malen tegen te komen. En toch…. het gaat ons allemaal aan. Als duurzaamheid te duur wordt heeft dat grote vloed op de woningmarkt. Want u wilt uw huis wel duurzamer maken, maar hoe pakt u het aan en waar doet u het van? Wij helpen u graag op weg naar betaalbare duurzaamheid. Wilt u meer weten over het verduurzamen van uw woning, lees dan verder.

duurzaam of te duur 

Of we nu collectief zonnepanelen inkopen of alleen groene stroom af gaan nemen, de eigen woning ontkomt niet aan de vergroeningsgolf. Nu heeft deze vergroening niet alleen nadelen, maar zeker ook vele voordelen. Zo geeft isolatie van uw woning niet alleen extra wooncomfort maar het scheelt gelijk ook in uw portemonnee. En dan heb ik het nog niet eens over de waardestijging van uw woning.

Kijk…, ik heb uw aandacht! 

Dan volgt nu de vraag; ‘hoe pak ik dat aan?’ Voor het beantwoorden van die vraag is een beetje kennis van uw huidige (of nieuwe) woning wel zo handig. Zo is een woning uit 2015 bijvoorbeeld al standaard voorzien van de juiste isolatie, HR++ glas en heeft tenminste een HR cv-ketel of iets vergelijkbaars. U kunt zich dan oriënteren op het zelf produceren van elektriciteit en warm water, kortom zonnepanelen en zonnecollectoren of misschien een combinatie hiervan. Een woning uit bijvoorbeeld de jaren ’70 van de vorige eeuw is daarentegen vaak niet voorzien van isolatie, dat is dan het eerste waar de aandacht zich op zou moeten richten. 

Zo ziet u, er zijn vele mogelijkheden om deel te nemen aan de vergroening. U kunt de investering op verschillende manieren financieren, afhankelijk van uw individuele situatie. Sommige mensen hebben een spaarpotje, anderen gaan een (hypothecaire) lening aan. Banken verstrekken die graag, want uw woning stijgt sterk in waarde. Ook kunt u tegenwoordig apparatuur leasen. En de overheid springt bij met subsidies, btw-voordeel voor particulieren en fiscaal voordeel voor bedrijven.

En wij bieden u onze hulp gewoon GRATIS aan! Vraag vandaag nog een gratis energierapport aan voor uw woning, op maat geschreven met advies voor alle mogelijkheden en ook nog eens vrijblijvend.

Veni Vendi (bere)kent de echte waarde

Nog eens nalezen!