Verkocht: Hoe paradijselijk mooi

Hoeksekade 134, 2661 GM Bergschenhoek
€ 850.000,- k.k.

Beschrijving

HOE PARADIJSELIJK MOOI
Je voelt het al als je aan komt rijden, langs de grote kastanjeboom. Dit is geweldig. Wat een plekje. Achter de boomgaard ligt de boerderij waar vroeger de koeien in de deel liepen en de kippen buiten in de ren. En wat een ruimte, rust en prachtige wolkenluchten. Dit is genieten in optima forma. Zeker voor diegenen die graag wat dieren in en om huis willen hebben. Je koopt het alleen al voor de plek. De rest creëer je zelf. En jazeker, er kan heel wat!

LET OP! Deze aanbieding is gemaakt ter illustratie van de mogelijkheden. Het is dus geen vastgesteld bouwplan of ontwerp. U heeft alle vrijheid één andere woning te ontwerpen en laten bouwen.

HEERLIJK LANDELIJK WONEN
Landelijk wonen krijgt hier betekenis, het perceel staat aan de rand van het langgerekte Bergschenhoek. De groentetuin, de fruitbomen, de notenboom en niet te vergeten die majestueuze kastanje in de voortuin, alles precies op de goede plek!

HET HUIS DOOR
We zetten de auto achter de rijk bloeiende boomgaard, net achter de grote schuur. We lopen langs de zwart geteerde kippenschuur en starten onze rondleiding met uitzicht over de tuin, wat een ruimte! De maatvoering van de huidige boerderij is leidend voor hetgeen we van de gemeente terug mogen bouwen. We hebben een extra predicaat ‘cultuur historische waarde’. De architect heeft een plattegrond gemaakt op basis van de originele boerderij, want die was eigenlijk TOP! We laten de verbeelding het werk doen…
Een origineel voorhuis met aangebouwde deel. Het voorhuis is klassiek ingericht met ouderslaapkamer en aangrenzende badkamer voor de nodige privacy. Ook aan een werkkamer en speelkamer is gedacht. Onder de trap is het toilet weggewerkt die vanuit een royale hal te bereiken is. De woonkeuken in de deel is gezellig en modern. Door menig keukenprins(es) gezien als episch centrum met alle denkbare inbouwapparatuur en natuurlijk een kookeiland met aangebouwde keukentafel, aan de keukentafel vinden de meest boeiende gesprekken plaats. De woonkeuken gaat over in de woonkamer en kan worden verdeeld in verschillende hoeken, misschien wel een plek met een gezellige haard. Kenmerkend is de vrije hoogte in de deel en het uitzicht over het toch wel royaal te noemen terras. Aan het einde van het perceel -dat kunnen we hier wel zeggen- staat een veranda met naastgelegen berging te pronken. We denken zelf aan bijvoorbeeld een stoere eikenhouten kapschuur, staat garant voor lange zwoele zomeravonden, met barbecue, wijn en gezelligheid.
Boven aangekomen lopen we door 3 slaapkamers, een separaat toilet op de overloop en een badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafel. Boven de hal geen verloren ruimte, maar berging met ruimte voor installaties, wasmachine en wat benodigde bergruimte.

HEEL EVEN DE OMGEVING
We fietsen aan het einde van de straat zo het centrum van Bergschenhoek in, de supermarkt en dagelijkse winkels binnen handbereik. De andere kant van de Hoeksekade treffen we een hele andere omgeving, bos, natuur, Monte Cervino, de ski berg en onder andere een mountainbike parcours. Het enige echte nadeel dat we kunnen bedenken is een rondje hond dat zomaar twee uur wandelen kan worden als je er lekker de pas in hebt. Rust, ruimte en avontuur zijn de kernwoorden van deze stek!

HOERASTEMMING
Dat zou goed kunnen na een vrijblijvende rondleiding over het bestaande kavel met (oude) boerderij. Dus wat let je om een afspraak te maken? Alleen dan kom je erachter dat dit wel een heel bijzondere plek is.

WAT KAN ER?
De kavel aan de Hoeksekade ligt in het bestemmingsplan ‘Leeuwenhoekweg’

Wanneer gekozen wordt voor nieuwbouw dan mag het 1 nieuw hoofdgebouw uitsluitend binnen het aangegeven bouwvlak worden gebouwd. Dit bouwvlak is 8,8 meter bij 20,6 meter, dus ongeveer 182 m2 groot. De totale kavel is circa 43 meter breed en 42 meter diep. Aan de west- en zuidzijde wordt de kavel omsloten door watergangen. Het bouwvlak ligt circa 7 meter van de openbare weg af en wordt van de weg gescheiden door de bestemming groen / tuin.

Binnen het bestemmingsplan is ook een extra label meegegeven van 'cultuurhistorische waarden'. Kort gezegd kunnen we concluderen dat de woning parallel aan de weg moet staan, waarbij de contour van het gebouw karakteristiek is. Kortom het woonhuis met daarachter een stal moet herkenbaar. De bouw mag modern dan wel historiserend zijn, maar het onderscheid in woonhuis / stal moet herkenbaar blijven. Aangezien er nadere voorschriften rondom goot en nok hoogtes ontbreken in het bestemmingsplan, moeten de huidige goot en nok hoogtes als maatstaf dienen. De dakhelling van het hoofdgebouw mag niet meer dan 45 graden bedragen

Tot slot mag er in de tuin nog voor 150 m2 aan bijgebouwen worden gerealiseerd. Hier dienen we rekening te houden met een goot hoogte 3 meter en nok hoogte van 5 meter. Eventuele mogelijkheden zijn specifiek te bepalen met een ontwerp.

Met nadruk melden wij dat de kavel binnen het bestemmingsplan slechts 1 woning toestaat. In het verleden heeft de gemeente wel aangegeven mee te willen denken met de bouw van twee woning aan te kijken, echter deze dienen als 2/1 kap gebouwd te worden rekening houdend met bestaande nok- en goothoogtes. De kavel is dus NIET geschikt voor herontwikkeling van meerdere kavels

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 05136
Vraagprijs € 850.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding Direct
Aangeboden sinds Woensdag 29 april 2020
Laatste wijziging Maandag 19 april 2021
Bouw
Type object Bouwgrond
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 1.800 m²
Locatie
Ligging Afgelegen
Open ligging
Vrij uitzicht
Tuin
Type Tuin rondom
Oriëntering Zuid-west
Staat Normaal
Kadastrale gegevens
Bergschenhoek B 6285 Bergschenhoek B 6285
Perceeloppervlakte 1.800 m²
Omvang Geheel perceel
Eigendomsituatie Eigen grond

Plattegronden

ZonZone