VBO MAKELAAR KIEST HARRY BRUIJNIKS ALS NIEUWE VOORZITTER

De heer J.G. (Harry) Bruijniks is vandaag tijdens de Algemene Ledenvergadering van brancheorganisatie VBO Makelaar met een grote meerderheid van stemmen gekozen als nieuwe voorzitter.

Harry Bruijniks neemt vanaf vandaag de voorzittershamer over van drs. P.E. Hamming. De voormalig CEO van de Koninklijke Vendex-KBB heeft na twee termijnen van vier jaar vandaag afscheid genomen tijdens het VBO-congres NeVaCon. Harry Bruijniks wordt zowel voorzitter van het Dagelijks bestuur (3 leden) als het Algemeen bestuur (9 leden) van VBO Makelaar.

Harry Bruijniks is zeer gemotiveerd om voor de brancheorganisatie aan de slag te gaan: “De vastgoedmarkt is een markt in beweging. Digitalisering en een data-driven samenleving dagen makelaars, taxateurs en verhuurbemiddelaars continu uit te blijven innoveren. Het is een voorrecht en uitdaging daar vanuit mijn eigen achtergrond, kennis en ervaring samen met de leden een positieve bijdrage aan te leveren.”

Retail

Harry Bruijniks is veertig jaar actief geweest in de retailsector, onder andere als directielid van Albert Heijn B.V. en CEO van Laurus en Euretco BV. Hij is naast voorzitter bij VBO Makelaar ook bestuurslid van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) en Detailhandel Nederland (DN). Bruijniks is tevens lid van de Raad van Commissarissen van Jumbo Supermarkten, Euretco BV en GS1.

Verheugd

Zowel bestuur als directie van de brancheorganisatie zijn verheugd dat de nieuwe voorzitter vanochtend met zo’n grote meerderheid van stemmen is benoemd. Hans van der Ploeg RAE RT, directeur VBO Makelaar: “Harry Bruijniks komt zelf niet uit het makelaars/taxateursvak. Dat kwam Ed Hamming ook niet en met hem heeft de vereniging succesvol koers verlegd. Met de komst van Harry Bruijniks hebben we er het volste vertrouwen in dat we het vak van makelaar en taxateur het komende decennium verder kunnen uitbouwen en een zinvolle bijdrage aan de vastgoedmarkt kunnen leveren.”

Bron: Vastgoedmarkt